Z ciasta drożdżowego, można stworzyć niesamowite desery. Wszystko zależy od tego, jakich dodatkowych składników użyjesz. Wystarczy trochę wyobraźni i na twoim stole ląduje niesamowite ciasto do kawy. Do ciasta użyłam dżemu brzoskwiniowego, żeby dodać smaku. 1. Mleko rozgrzać, masło rozpuścić, czereśnie umyć oraz wydrylować pestki. drożdże rozkruszyć do miski, dodać jedną łyżkę mąki, jedną łyżkę cukru i połowę szklanki mleka. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. 3. Do miski wsypać mąkę, wlać pozostałe mleko, rozpuszczoną margarynę, masę jajeczną oraz wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. 4. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować i nałożyć po całej powierzchni dżem oraz czereśnie. 5. …