Kopertki z indyka Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić? 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1kg fileta Indyka • 1 szt. cebuli • 20 dag pieczarek • Olej do smażenia • 1 opakowanie sera kremowego topionego w plastrach • 10 dag kiełbasy krakowskiej w plastrach • Bułka tarta do panierki • 2 jajka • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, Doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek sera, plasterek kiełbaski i łyżkę farszu z grzybów. 4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. 6. Kopertki gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.