Paszteciki z pieczarkami i kapustą.

Paszteciki z pieczarkami i kapustą.

mąki 1 łyżeczka soli 50 g. drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki cukru 120 g. masła, lub margaryny 2 jajka Farsz: 500 g. pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miękkiego masła 250 g. kapusty kiszonej sól, pieprz Każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt, na środek wyłożyć farsz i rozsmarować. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę. Zawinąć ciasto w roladę, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu pasztecików mak do posypania Wykonanie: Kapustę zalać wodą i ugotować, 20-30 minut. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać masło, kiedy się roztopi, dodać pieczarki. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W środku farsz z pieczarek i kapusty kiszonej. Odstawić na około 15 minut. Gotowe paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około 30 minut. Paszteciki z tego ciasta robię od lat. Następnie wsypać mąkę, dodać sól, jajko i roztopione i przestudzone masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/12/paszteciki-z-pieczarkami-i-kapusta.html