Kotlety w naleśnikowym cieście Tak pysznych kotletów jeszcze nie jedliście. Kotlety są bardzo soczyste, przykryte pierzynką z pieczarek, idealne na święta lub rodziny obiad. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na ciasto naleśnikowe: • 1 szk. mąki pszennej • 2 całe jajka • ½ szk. mleka • Szczypta soli • 1 łyżka przyprawy Gyros Składniki na kotlety: • ½ kg schabu • 1 cebula • 1 kg pieczarek • Sól • pieprz • olej do smażenia • 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawę Gyros, wbijam jajka, następnie mieszając wlewam stopniowo mleko. 2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pierzem oraz solą. Mięso zanurzam w cieście naleśnikowym, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiam solą oraz pieprzem. Grzyby po usmażeniu rozkładam na każdym kotlecie. 4. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję wierzch kotletów. 5. Blaszkę z kotletami przekładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam 10 minut w 180°C. 6. Kotlety gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 7. Smacznego