Masę czekoladową, schłodzoną ubijamy na sztywno, gdy będzie za rzadka dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny (żelatynę przykrywamy odrobiną wody, do napęcznienia, następnie podgrzewamy, dodajemy stopniowo masę czekoladową, a następnie wszystko łączymy). Biała masa: - 1 śmietana 500 ml, 30 lub 36% schłodzona, - 1 tabliczka białej czekolady, - serek mascarpone 500 g schłodzony, - cukier drobnoziarnisty (do smaku). Składniki: - maślane herbatniki ok. 30 sztuk (1 i 1/2 opakowania z Boedronki), - ok. 1 szklanki płatków śniadaniowych miodowych Nestle Kangus. Czekoladowa masa: - 2 mleczne czekolady, - śmietana 30% lub 36% ok. 250 ml, - ew. 1 łyżeczka żelatyny. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodne, delikatnie dodajemy do śmietany (najlepiej śmietanę z mascarpone dodawać do czekolady, a następnie wszystko zmieszać). Wykonanie: Najlepiej dzień wcześniej podgrzać śmietanę 250ml, dodać połamaną czekoladę, gotować tylko do stopienia czekolady (nie zagotowywać), ew. dosłodzić (do smaku).