Pieczone fileciki pod pierzynką Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką. 9 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 15 dag sera żółtego • 3 ogórki konserwowe • 1 papryki czerwonej • 10 dag szynki • 2 łyżki majonezu • 2 łyżki ketchupu pikantnego • 2 łyżki przyprawy do kurczaka • Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam. 3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C 5. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 6. Smacznego.