Surówka z kalafiora z suszonymi pomidorami Świąteczna surówka do mięsa, podana na świąteczny obiad. Kalafior z dodatkiem suszonych pomidorów, które sprawią, że surówka jest smaczna, przekonaj się. 6 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 800 g różyczek kalafiora • 200 g cebuli czerwonej • 200 g marchewki • 80 g suszonych pomidorów w oleju • 40 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów • 20 g soku z cytryny • 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: 1. Kalafior dzielę na mniejsze różyczki, myję, osuszam. 2. Marchew obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki. 3. Cebulę obieram, kroję w ćwiartki. 4. Pomidory odlewam z zalewy. 5. Wszystkie składniki przekładam do misy od blendera i blenduję około 5 minut, następnie przekładam do naczynia. 6. Gotowe. 7. Smacznego.