Schabowe pod ziemniaczaną kołderką

Beata
Obiad
14.05.2021 9:45
Schabowe pod ziemniaczaną kołderką

Zostały Wam kotlety z poprzedniego dnia to możemy je wykorzystać i przykryć ziemniaczaną pierzynką, zamiast gotować ziemniaki. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.Farsz mięsny układamy na każdym kotlecie. 3. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/05/schabowe-pod-ziemniaczana-koderka.html