SKŁADNIKI Czerwona kapusta w wersji świątecznej 1 kg czerwonej kapusty 2 jabłka 1 gruszka 2-3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 goździki 1 cebula czerwona 2-3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 100 ml czerwonego wina 100-200 ml bulionu warzywnego kilka suszonych śliwek orzechy włoskie sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Czerwona kapusta w wersji świątecznej Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę. Obrane jabłka i gruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. W dużym garnku na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy cebulę i posiekane 2-3 ząbki czosnku, następnie wrzucamy kapustę, starte jabłka oraz gruszkę. Do garnka wlewamy czerwone wino i na dużym …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/czerwona-kapusta-w-wersji-swiatecznej/