Świąteczne Roladki Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem. 30 minut czas przygotowania 9 porcji Składniki: • 1 kg schabu • 1szt. cebuli • 20 dag pieczarek • 1 szt. papryki czerwonej • 130 g serka topionego w plastrach • 2 szt. jajek • Bułka tarta do panierki • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem. 2. Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut. 3. Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego. 4. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 5. Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami. 7. Smacznego