Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 ogórek kiszony (95 g.) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Składniki: 750 g. ziemniaków (waga przed obraniem) 1 jajko mąka ziemniaczana 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Wyciągnąć 1/4 ziemniaków i w to miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, (ja odkładam ziemniaki w misce na ziemniaki które są obok). Zrobiłam do tego sos na zimno z majonezu, jogurtu i śmietany, ale super pasuje tu sos pieczarkowy. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Dodać drobno pokrojonego ogórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojony szczypiorek. Kotleciki zrobione z ciasta na kluski śląskie. Dodać jajko, sól, pieprz i koperek.