SKŁADNIKI Ciasto kruche 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem dyniowy 600 g dyni ugotowanej na parze 50 g cukru brązowego muscovado 50 g miodu 2 żółtka 150 ml mleka 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka cynamonu szczypta goździków i gałki muszkatałowej szczypta soli Dekoracja 250 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru orzechy pekan PRZYGOTOWANIE Ciasto kruche Formę do tarty o średnicy 24 cm smarujemy masłem, oprószamy mąką lub wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i szczyptą soli, następnie dodajemy masło …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/tarta-dyniowa-pumpkin-pie/