Tradycyjne uszka z grzybami

Kasia
Boże Narodzenie
23.11.2022 14:13
Tradycyjne uszka z grzybami

Prosty przepis na tradycyjne uszka z grzybami, krok po kroku, napisany tak, że każdy sobie z nim poradzi. Takie jak robi od zawsze moja mama. W wigilię nie może ich zabraknąć. Możecie przygotować je dużo wcześniej i zamrozić, opisałam jak to zrobić. Polecam.... Składniki: na ciasto: na farsz: 200g suszonych grzybów, 1 duża cebula, 2 łyżki oleju, 1 łyżka kaszy manny, sól i pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od farszu : Suszone grzyby zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok 1-2 godziny. Po tym czasie grzyby przekładamy do garnka ( starajcie się tak wyjąć grzyby żeby cały piasek który ewentualnie na nich był został na dnie w wodzie która zostanie),zalewamy świeżą wodą solimy ok 1 łyżeczką soli i gotujemy na małym ogniu przez ok 30 minut. Następnie odcedzamy grzyby (wodą z gotowania możecie zachować i później wykorzystać np. przy gotowaniu bigosu), jak odrobinę przestygną …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2022/11/tradycyjne-uszka-z-grzybami.html