Zapraszam Was na kremowe risotto z dynią, jesienny klasyk pochodzący z północnych Włoch, z Lombardii. Rozgrzewające, sycące, idealnie nadające się na okres jesienno-zimowy. Polecam Wam również mój zbiór wskazówek na idealne włoskie risotto. SKŁADNIKI (na 4 porcje) Kremowe risotto z dynią 280 g ryżu do risotto np. carnaroli 500 g miąższu dyni 1,5-1,7 l bulionu warzywnego 1 biała cebula 100 ml białego wytrawnego wina 50 g masła + 2 łyżki masła klarowanego 50-60 g sera parmezan lub grana padano sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Kremowe risotto z dynią Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła klarowanego w temperaturze pokojowej, następnie wrzucamy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/kremowe-risotto-z-dynia/