Makaron z tuńczykiem – kalabryjska „Pasta alla zingara”

Magda
Makarony
07.11.2022 16:26
Makaron z tuńczykiem – kalabryjska „Pasta alla zingara”

Zapraszam Was na przepis na makaron z tuńczykiem po kalabryjsku. „Pasta zingara” jest jednym z wariantów makaronu alla puttanesca, ale różni się dodatkiem tuńczyka, chilli i świeżej bazylii, które nadają potrawie niepowtarzalnego smaku i aromatu. I jak to bywa przy włoskich sosach do makaronu, przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (na 4 porcje) Makaron z tuńczykiem – kalabryjska”Pasta zingara” 320 g makaronu 200 g pomidorków lub pomidorów z puszki 200 g tuńczyka w oleju 100 g czarnych oliwek 3-4 fileciki anchois 1 łyżka kaparów w occie 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka listków …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/makaron-z-tunczykiem/