Zapraszam na przepis na wegetariańskie kotlety z dyni i ciecierzycy - danie idealne na bezmięsny obiad. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (na 10-12 sztuk) Kotlety z dyni i ciecierzycy 300 g miąższu dyni 200 g ugotowanej ciecierzycy 1 jajko 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki startego parmezanu 3-4 łyżki bułki tartej 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu szczypta peperoncino szczypta gałki muszkatałowej bułka tarta do obtoczenia kotletów sól i pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Kotlety z dyni i ciecierzycy Miąższ dyni kroimy w kostkę, następnie gotujemy na parze ok. 5-10 minut do miękkości. Do blendera wrzucamy ciecierzycę i dynię, następnie dodajemy ząbek czosnku, doprawiamy rozmarynem, peperoncino, gałką muszkatałową, solą oraz pieprzem i blendujemy na gładką masę. Na koniec do masy dodajemy jajko, starty …