Babeczki czekoladowe.

Desery
31.10.2022 16:50
Babeczki czekoladowe.

Składniki: 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju 3 łyżki nutelli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 czubata łyżka kakao 50 g. czekolady gorzkiej Polewa: 60 g. czekolady (mleczna i gorzka pół na pół) 60 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Największy wielbiciel ciast czekoladowych w rodzinie, mój brat, pochwalił, czyli muszą być pyszne :) Babeczki są miękkie i wilgotne również na drugi dzień. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut. Niewątpliwie są to najlepsze babeczki czekoladowe jakie do tej pory zrobiłam. Wystarczy składniki wymieszać w misce i nałożyć do papilotek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/10/babeczki-czekoladowe.html