Pieczeń rzymska z jajkiem.

Wielkanoc
20.04.2022 9:41
Pieczeń rzymska z jajkiem.

Pieczeń rzymska z jajkiem sprawdzi się na co dzień i od święta. Bardzo ją lubię. Jest prosta do zrobienia, ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Można ją podać na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno na kanapki. Bardzo polecam. Spróbujcie. Składniki: 800 g. mięsa mielonego (miałam szynkę) 1 jajko surowe 1 bułką kajzerka 1 cebula 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 i 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku 1 pełna łyżka posiekanego koperku 4 jajka ugotowane na twardo Dodatkowo: Musztarda do posmarowania wierzchu pieczeni Wykonanie: Cebulę drobno …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/04/pieczen-rzymska-z-jajkiem.html