Włoskie ciasto czekoladowe – „Torta tenerina”

Magda
Ciasta
03.10.2022 18:40
Włoskie ciasto czekoladowe – „Torta tenerina”

Zapraszam Was do północnych Włoch, regionu Emilia-Romania, do miasta Ferrara, skąd pochodzi „torta tenerina”. Czekoladowa słodycz, z zewnątrz chrupiąca, w środku wilgotna, delikatna i tylko z 5 składnikami, bez proszku do pieczenia i z niewielką ilością mąki pszennej. Proste, szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI Włoskie ciasto czekoladowe – „Torta tenerina” 200 g gorzkiej czekolady 100 g masła 100 g cukru 50 g mąki pszennej 4 jaja szczypta soli cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE Włoskie ciasto czekoladowe – „Torta tenerina” Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mniejsze naczynie z kawałkami czekolady wstawiamy do …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloskie-ciasto-czekoladowe/