Gorąco polecam! SKŁADNIKI Baza ciasteczkowa 250 g ciasteczek czekoladowych 100 g masła Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 250 ml śmietany 30 g miękkiego masła Frużelina wiśniowa 400 g wiśni (bez pestek mrożonych) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny Dodatkowo kakao do posypania tarty Czekoladowa tarta z wiśniową frużeliną bez pieczenia PRZYGOTOWANIE Frużelina wiśniowa Wiśnie wsypujemy do rondelka, przykrywamy i podgrzewamy na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. 2-3 łyżki soku wiśniowego odlewamy i mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej; następnie wlewamy do wiśni i na nowo zagotowujemy na małym ogniu. Zapraszam Was na czekoladową tartę z wiśniową frużeliną na ciasteczkowym spodzie z niezwykle kremowym i delikatnym kremem czekoladowym. Czekoladowa tarta z wiśniową frużeliną Na koniec krem czekoladowy wykładamy na bazę ciasteczkową. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Schładzamy w lodówce ok. 30 min. Krem czekoladowy W garnuszku podgrzewamy śmietanę, następnie wrzucamy masło i czekoladę w kawałkach, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Na koniec chciałabym polecić Wam zakładkę DESERY, w której znajdziecie wiele pomysłów na ciasta kruche, ucierane, babeczki, serniki czy torty.