Jesień za oknem, temperatury coraz niższe, dlatego chciałabym zaproponować Wam przepis na rozgrzewającą, pożywną zupę z dynią, pomidorami i fasolą. Składniki w zupie możecie dowolnie zmieniać, jarmuż zastąpić szpinakiem a fasolę np. ciecierzycą. Smacznego! SKŁADNIKI Jesienna zupa z dynią, pomidorami i fasolą 1 kg dyni (obranej i oczyszczonej) 400 g fasoli żurawinowej lub białej 200 g jarmużu lub szpinaku 3 pomidory lub 300 g pomidorów z puszki 2 ziemniaki 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 marchew 1,5-2 l bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 2-3 gałązki rozmarynu 1-2 gałązki tymianku szczypta ostrej papryki oliwa z oliwek sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Fasola …