Sałatka a warzyw konserwowych Szybka do zrobienia sałatka na różne uroczystości lub drugie śniadanie wystarczy 20 minut i możesz się rozkoszować jej wyśmienitym smakiem. 6 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 1 słoik papryki konserwowej • 1 słoik pieczarek konserwowych • 6 szt. ogórków konserwowych • 1 puszka groszku konserwowego • 1 puszka kukurydzy konserwowej • 5 jajek całych • ½ pęczka szczypiorku • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka musztardy • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę. 2. Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw. 3. Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno. 4. Szczypiorek drobno siekasz. 5. Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz. 6. Sałatka gotowa. 7. Smacznego.