Udostępnij Zapisz Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i sosem majonezowo-chrzanowym. Bardzo fajna. Będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Ilość chrzanu można sobie dostosować do własnych preferencji (oraz „mocy” wykorzystanego chrzanu). 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko pęczek koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sól, pieprz Kapustę szatkujemy. Jabłko i marchewkę obieramy, trzemy na dużych oczkach tarki. Majonez łączymy z kwaśną śmietaną oraz chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2023/01/15/chrzanowa-surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-jablkiem-i-marchewka/