Składniki: 700 g. ciepłej wody 40 g. drożdży 1 łyżeczka miodu 700 g. mąki pszennej typ 650 300 g. Na blogu jest duży wybór, przepisów na pieczywo, każdy znajdzie coś dla siebie. mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 6 łyżek płatków orkiszowych Wykonanie: Wczoraj upiekłam chleb z dodatkiem mąki orkiszowej, dodałam też płatki orkiszowe. Zostawić w foremkach na 15 minut, żeby podrosły. Miskę nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Po upieczeniu od razu wyjąć z foremek i wystudzić na kratce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/09/chleb-pszenno-orkiszowy.html