Ryba w rozgrzewającym sosie curry ze szpinakiem i groszkiem - idealny pomysł na danie jednogarnkowe do przygotowania w 30 minut. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI Ryba w sosie curry ze szpinakiem i groszkiem 800 g filetu z dorsza lub innej ryby o białym mięsie 200 g groszku 100 g szpinaku Sos curry 250 ml bulionu warzywnego 250 ml mleczka kokosowego 2 cebule 2 łyżki curry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ostrej papryki szczypta słodkiej papryki sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Ryba w sosie curry ze szpinakiem i groszkiem Rybę kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy, następnie wrzucamy drobno posiekane cebule i czosnek, które podsmażamy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy przyprawy: curry, imbir, paprykę, …