Focaccia z pomidorami z Sardynii - "Mustazzeddu"

Magda

Dania mączne

02.08.2022 19:09

Focaccia z pomidorami z Sardynii - "Mustazzeddu"

Ostatnio przeglądając przepisy zauważyłam, że na blogu jeszcze nie ma żadnego przepisu z Sardynii. Skoro wakacje w pełni, sezon na pomidory, zapraszam Was na „mustazzeddu”, pizze – focaccie z pomidorami ze słonecznej Sardynii. Z wyglądu przypomina francuską galette. Z tą różnicą, że zamiast kruchego ciasta jak w galette, przygotowuje się drożdżowe ciasto jak na pizze. A na środek ciasta wykłada się marynowane pomidorki z dodatkiem oliwy, czosnku i bazylii. Focaccia cieszy nie tylko oko swoim cudnym widokiem, ale również podniebnie niesamowitym smakiem i aromatem. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (NA 2 SZTUKI) Focaccia z pomidorami z Sardynii – „Mustazzeddu” CIASTO DROŻDŻOWE - …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/focaccia-z-pomidorami-z-sardynii/