Dziś zapraszam Was do północnych Włoch do Piemontu, skąd pochodzi przepis na zapiekane jajka po piemoncku, włoskiej wersji popularnej szakszuki z Bliskiego Wschodu. Jajka zapiekane są w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem papryki, oliwek i wędzonego boczku, włoskiej pancetty. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI ZAPIEKANE JAJKA PO PIEMONCKU – „UOVA ALLA PIEMONTESE” - 4 jajka - 1 zielona papryka - 250 g świeżych pomidorów lub krojonych z puszki - 50 g pancetty – wędzonego boczku - 50 g zielonych oliwek - 1 cebula - oliwa z oliwek - sól i pieprz PRZYGOTOWANIE ZAPIEKANE JAJKA PO PIEMONCKU – „UOVA ALLA PIEMONTESE” 1 Paprykę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/zapiekane-jajka-po-piemoncku/