Czas przygotowania: 1 godzina Czas trzymania cukinii w soli: 2 godziny Czas pasteryzowania słoików: 20 minut Liczba porcji: 8 słoików po 600 ml Kaloryczność kcal: 165 w 1 słoiku Dieta: bezglutenowa, wegańska, wegetariańska - 2 kg młodej cukinii - żółta lub zielona - około 500 g czerwonej papryki - 2 średnie sztuki - około 500 g cebuli - 4 małe lub 3 większe - około 300 g marchewki - 3 średnie sztuki (można zastąpić ogórkami gruntowymi) - 2 łyżki soli - do pokrojonej cukinii - 4 szklanki wody - 1 litr - 1 szklanka octu spirytusowego 10 % - 250 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/salatka-z-cukinii-na-zime