Pesto z cukinii

Magda
Przekąski
04.07.2022 16:18
Pesto z cukinii

Pesto z cukinii jest jednym z wariantów klasycznego pesto genovese z bazylii , które przygotowuję każdego lata, gdy tylko pojawi się sezon na cukinię. Pesto przygotowuje się z surowej, startej cukinii, migdałów lub orzeszków piniowych, parmezanu, czosnku, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i świeżej bazylii. Doskonałe zarówno na zimno np. jako dodatek do grzanek lub grillowanych warzyw, jak i na ciepło do podania z makaronem lub jako sos do ryb. Pesto z cukinii najlepiej zawsze mieć pod ręką, dlatego bez problemu można przygotować je na zapas, przechowywać w zamrażalce i cieszyć się jego kolorem, smakiem i aromatem nawet zimą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/pesto-z-cukinii/