Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu. Składniki: 2 pomidory (300 g.) miałam malinowe 80 g. sera żółtego (u mnie mozzarella) szczypiorek sól, pieprz Sos czosnkowy: 1 pełna łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka gęstej śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce. Pomidory sparzyć, obrać …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/06/pomidory-pod-pierzynka.html