Chleb pomidorowy z bazylią

Katarzyna

Śniadania

01.06.2022 7:43

Chleb pomidorowy z bazylią

Pachnący, pyszny, włoski chleb, któremu charakterystyczny aromat i smak nadają pomidory i bazylia. Wygląda fantastycznie, smakuje rewelacyjnie i bardzo długo zachowuje świeżość. Chleb pomidorowy z bazylią Składniki na Chleb pomidorowy z bazylią: - 275 g mąki (u mnie orkiszowa) - 1 łyżeczka drożdży granulowanych - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli - 1 kopiasta łyżka posiekanej, świeżej bazylii - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 175 ml ciepłej wody Przygotowanie Chleba pomidorowego z bazylią.Do miski wrzucamy mąkę, drożdże, cukier i sól. Mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy wodę z oliwą i przecierem pomidorowym. Tak przygotowana wodę wlewamy …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2019/05/chleb-pomidorowy-z-bazylia.html