Połączenie sera gorgonzola i sałaty radicchio jest jednym z najbardziej klasycznych we włoskiej kuchni. Gorzki posmak radicchio idealnie komponuje z pikantnym gorgonzoli. Aby jeszcze bardziej podkręcić smak makaronu, do kremowego sosu z gorgonzoli dodałam kawałeczki wędzonej szynki i kilka orzechów włoskich. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI MAKARON Z SEREM GORGONZOLA I RADICCHIO - 280 g makaronu np. domowego pappardelle - 200 g sałaty radicchio - 150 g sera gorgonzola - 100 g wędzonej szynki - 100 ml śmietany 18% - 1 szalotka - oliwa z oliwek - czarny pieprz - kilka orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE MAKARON Z SEREM GORGONZOLA I RADICCHIO 1 Ser …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/makaron-z-serem-gorgonzola/