Uwielbiam fasolę szparagową ze słoika, jest niezastąpiona jako dodatek do różnego rodzaju sałatek, zup czy gulaszy. Polecam zrobić każdemu. Fasola szparagowa na zimę Składniki na Fasolę szparagową na zimę: - Fasola szparagowa różnego rodzaju u mnie zielona około 1,5 kg - 1 litr wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli Przygotowanie Fasoli szparagowej na zimę. Fasole płuczemy i odcinamy końcówki z jednej i z drugiej strony, a następnie kroimy fasolę na mniejsze kawałki. Tak przygotowaną fasolę wrzucamy na wrzącą osoloną wodę (ja daje około 1 łyżeczkę kopistą soli i cukru na garnek 5 litrowy). Fasolę tylko lekko podgotowujemy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2020/06/fasola-szparagowa-na-zime.html