Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi. Idealne do kawy, herbaty, lub mleka. Dzięki temu, że zawierają wiórki kokosowe są bardziej chrupkie. Moje ciasteczka mają kształt jajeczek i zajączków ponieważ zrobiłam je z myślą o świętach wielkanocnych. Przechowane w puszce, lub słoiku mogą stać nawet trzy tygodnie. Z podanych składników zrobiłam 77 ciasteczek, ale ilość sztuk zależy od wielkości foremki. Składniki: 200 g. masła 4 łyżki cukru pudru 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 50 g. czekolady 4 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: Masło pokroić na małe kawałki. Wrzucić do miski. Dodać cukier, mąkę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/04/ciasteczka-kruche-z-czekolada-i-kokosem.html