Czym byłoby wielkanocne śniadanie bez jajek z majonezem lub faszerowanych. Co roku staram się zaskoczyć rodzinę nowymi przepisami. W tym roku do naszej ulubionej listy na zapiekane jajka z porem i wędzonym łososiem , z groszkiem i szynką oraz z cukinią i ricottą dołączą zapiekane jajka ze szpinakiem i gorgonzolą. Prosty i szybki przepis, który powinien posmakować wielbicielom charakterystycznego smaku gorgonzoli. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI (4 PORCJE) ZAPIEKANE JAJKA ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ - 4 jaja - 400 g szpinaku - 100 g gorgonzoli - 100 ml kwaśnej śmietany - 1 ząbek czosnku - szczypta gałki muszkatałowej - 2-3 łyżki startego …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/zapiekane-jajka-ze-szpinakiem/