Śledź na greckiej pierzynce Idealna przekąska dla miłośników śledzi, przygotowana na sposób ryby po grecku. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · Kilka płatów śledzia solonego · 2 marchewki · 1 pietruszka korzeń · ½ selera · 1 cebula · 10 cm pora · 100 g koncentratu pomidorowego · Sól · Pieprz · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Śledzie zalewam wodą i odstawiam na dwie godziny. 2. Marchew, pietruszkę, selera obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, pora myję, osuszam również drobno kroję. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju. Najpierw cebulę i pora …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarnachwila.com/2022/03/sledz-na-greckiej-pierzynce.html