Schabowe pod ciepłą pierzynką

Schabowe pod ciepłą pierzynką

Takie schabowe możemy podać na świąteczny obiad dla odmiany od tradycyjnych kotletów. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na bok. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki, ogórki kroimy w pół plasterki. Paprykę i ogórki łączymy z grzybami. 6. Wstawiamy do …

 https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/03/schabowe-pod-ciepa-pierzynka.html

Polecane