Wegańska pasta chrzanowa z tofu - smak jak pasta jajeczna z chrzanem! - Via Gusto

Monika

Wielkanoc

27.03.2022 19:44

Wegańska pasta chrzanowa z tofu - smak jak pasta jajeczna z chrzanem! - Via Gusto

Pasta chrzanowa z tofu to pasta do kanapek, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc – będzie smakować również na co dzień! Pastą można posmarować kanapki, a także wykorzystać jako dodatek do sałatek, czy też dip do warzyw. JAK ZROBIĆ PASTĘ Z TOFU? Pasta chrzanowa do kanapek to prosty przepis, który przygotujesz w 5 minut. Jak przygotować pastę? Tofu należy rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, czyli chrzanem, majonezem i jogurtem. Kolejnym krokiem jest doprawienie pasty – dzięki czarnej soli pasta z chrzanem ma jajeczny posmak. Oprócz soli dodajemy również sól, sok z cytryny, cukier lub inny słodzik …