Wielkanoc już za pasem, a to oznacza, że lada chwila będziemy planować świąteczne menu. Nic tak nie osłodzi i nie przystroi wielkanocnego stołu jak wielkanocna babka marchewkowo-pomarańczowa. Niezwykle puszysta, lekka jak puch, wilgotna i aromatyczna dzięki świeżo wyciśniętemu soku z pomarańczy i skórce pomarańczowej. Dodatkowo ciasto długo zachowuje swoją świeżość i jest banalnie proste w przygotowaniu. Gorąco polecam! SKŁADNIKI BABKA MARCHEWKOWO-POMARAŃCZOWA - 200 g mąki pszennej - 200 g drobno startej marchewki - 100 g cukru - 16 g proszku do pieczenia - 100 ml soku pomarańczowego - 50 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego - 1 laska wanilii - 2 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/babka-marchewkowo-pomaranczowa/