Kulinarna Chwila

Beata
Zupy
24.08.2022 7:22
Kulinarna Chwila

Meksykańska Zupa Dziś polecam danie jednogarnkowe. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa z wieprzowym mięsem oraz dodatkiem warzyw. Smaczna, pożywna, wypróbuj przekonaj się Sam. 10 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg szynki wieprzowej • 1 cebula • ½ kg ziemniaków • ½ kg pieczarek • 3 papryki czerwone • 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej • 2 słoiki sosu meksykańskiego • 2 serki topione śmietankowe • Olej do smażenia • 150 g śmietany 30 % • Szczypta chili • Sól • ½ łyżeczki papryki ostrej Sposób przygotowania: 1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą. 2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje. 3. Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą. 4. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką. 5. Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili. 6. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania. 7. Zupa gotowa. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2022/08/meksykanska-zupa.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook