Francuskie z budyniem i borówkami ‪ - I LOVE LIFE

Desery
11.03.2022 7:02
Francuskie z budyniem i borówkami ‪ - I LOVE LIFE

Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – budyń waniliowy – 400 ml mleka – 200 g borówek – 1 jajko – cukier puder Przygotowanie: Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń był gęstszy. Wystudzić. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o bokach około 10 cm x 10 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Na środek każdego ciastka nałożyć łyżkę budyniu i borówki. Boki ciastek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 minut. Piec do zrumienienia ciasta. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/francuskie-z-budyniem-i-borowkami/