Przepis
Składniki:
1 paczka biszkoptów
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki whisky
2 banany
3 brzoskwinie
1 galaretka brzoskwiniowa
0,75 litra mleka
2 budynie śmietankowe
3 łyżki cukru
1 kostka masła
2 łyżki kakao
1 szklanka mleka w proszku
Sposób przyrządzenia:
Gotujemy budyń i pozostawiamy go do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy poncz – zaparzamy kawę z dodatkiem whisky, gdy będzie letnia nasączamy nią biszkopty, które układamy na spodzie tortownicy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i mleka w proszku. Gdy krem będzie gładki dzielimy go na dwie części do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, drugą pozostawiamy. Wykładamy kakaowy krem na biszkopty, przykrywamy go drugą warstwą nasączonych biszkoptów i wykładamy na nie śmietankowy krem. Rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy aby stężała. W tym czasie na śmietankowym kremie układamy świeże owoce, zalewamy całość galaretką. Ciasto przechowujemy w lodówce i podajemy na zimno.
Smacznego :)