Chleb na maślance to niesamowicie pyszny, a do tego super prosty do upieczenia chleb pszenny na drożdżach. Z dosłownie kilku składników wyczarujesz idealne pieczywo. - najprostsze wykonanie - można go piec w formie lub bez - bardzo długo zachowuje świeżość Czas przygotowania: 15 minut Czas chłodzenia łącznie: 1 godzina 20 minut Czas pieczenia: 45 minut Liczba porcji: około 1 kg chleba Kaloryczność kcal: 235 w 100 g chleba Dieta: wegetariańska Składniki: - 600 g mąki pszennej chlebowej typ. 750 - około 3 i 3/4 szklanki - 500 ml naturalnej maślanki - 25 gramów świeżych drożdży lub 7 g drożdży instant …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://aniagotuje.pl/przepis/chleb-na-maslance