Pyszne i wilgotne ciasto z dodatkiem marchewki. Do tego prosty krem mascarpone i mamy całkiem fajne połączenie. Na wierzch kremu ułożyłam odciętą i pokruszoną górę ciasta. Dzięki temu ciasto ma równą powierzchnię, a przy okazji ładnie wygląda. Ciasto marchewkowe jest dość popularne, ale jeśli nie macie sprawdzonego przepisu, to polecam wypróbować ten. Dajcie znać jak smakowało, jeśli skorzystacie z przepisu. Chętnie zobaczę też zdjęcia :) Piekłam w tortownicy 25 cm. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki (300 g.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 g. marchewki (4 średnie sztuki) Krem mascarpone: …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/02/ciasto-marchewkowe-z-kremem-mascarpone.html