Czerwona fasolka po bretońsku.

Obiad

25.01.2022 9:33

Czerwona fasolka po bretońsku.

Fasolka po bretońsku na szybko. Zrobiona z czerwonej fasoli z puszki. Smakiem nie odbiega od suchej fasoli, a jest wygodniejsza w użyciu i dużo szybsza w przygotowaniu. Fasolka po bretońsku świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Można ją podać z ziemniakami, lub ze świeżym pieczywem. My lubimy z pieczywem, oczywiście swojskim :) Składniki: 2 puszki fasoli czerwonej 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 300 g. kiełbasy dowolnej (miałam śląską) 1 szklanka swojskiego przecieru pomidorowego, lub passaty pomidorowej sól, pieprz, majeranek słodka i ostra papryka kilka łyżek oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebulki …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/01/czerwona-fasolka-po-bretonsku.html