Pyszne kotleciki, które można zrobić na obiad, ale sprawdzą się też jako przekąska. Miękkie, soczyste i delikatne. Nie są smażone na tłuszczu, tylko pieczone w piekarniku. Posmakują dorosłym i dzieciom. Takie kotleciki to dobry sposób na przemycenie warzyw i myślę tu nie tylko o dzieciach. Mój mąż, na przykład jest bardzo oporny jeśli chodzi o jedzenie warzyw, a kotleciki zjadł i nawet pochwalił, że dobre :) Z podanych składników zrobiłam 7 niedużych kotlecików. Składniki: 300 g. fileta z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki odsączone kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 jajko …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/04/kotleciki-drobiowo-warzywne-z-piekarnika.html