Dziś mała odmiana od tradycyjnych włoskich przysmaków. Zapraszam Was na wegetariańskie klopsiki z buraka z dodatkiem ciecierzycy, które podałam z sosem czosnkowym. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie i aromatyczne, idealne do podania na bezmięsny obiad. Smacznego! SKŁADNIKI (OK. 10 SZTUK) KLOPSIKI Z BURAKA I CIECIERZYCY - 250 g ugotowanych buraków - 250 g ugotowanej ciecierzycy - 1 jajko - 1 ząbek czosnku - szczypta mielonego kminu rzymskiego - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 3-4 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia klopsików - sól, pieprz SOS CZOSNKOWY - 2 ząbki czosnku - 100 ml majonezu - 100 ml jogurtu …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/klopsiki-z-buraka/