Śledzie po wiejsku.

Przekąski

28.12.2021 10:26

Śledzie po wiejsku.

Jedne z moich ulubionych śledzi. Robię je często bo smakują całej rodzinie. Są to śledzie w marynacie ugotowanej z wody i octu. Dodatkowo dodajemy cebulę, marchewkę i ogórka kiszonego. Przechowywane w lodówce mogą stać nawet miesiąc. Składniki: 8-9 filetów śledziowych 1 duża marchewka 2 cebule 1 duży ogórek kiszony 2 łyżki oleju Składniki na zalewę: 2 szklanki wody 2/3 szklanki octu 6 łyżeczek cukru 1 łyżeczka soli 2-3 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego Dodatkowo: woda i mleko do namoczenia śledzi Wykonanie: Składniki zalewy zagotować i zostawić do wystudzenia. Śledzie namoczyć w wodzie z mlekiem przez około 2 godziny. Miałam …

Agusiowe smakołyki