Składniki: Ciasto: 150 g. ciepłej wody 130 g. ciepłego mleka 1/2 łyżeczki cukru 30 g. drożdży 500 g. mąki pszennej 1 łyżeczka soli 6 łyżek oleju Nadzienie: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g.) 1 ząbek czosnku 100 g. sera feta sól, pieprz 1 kulka mozzarelli (125 g.) Wykonanie: Do miski wlać wodę i mleko. Bułki zostają u mnie na stałe, więc na pewno jeszcze Wam podrzucę pomysły na inne nadzienia. Na szybko, możecie na cieście ułożyć plastry sera i szynki. Często robię takie zawijaski na słodko, pomyślałam, ze wytrawne też mogą być fajne. Na wierzchu ułożyć kawałki mozzarelli (można pominąć) i zawinąć w roladę. Miskę z ciastem nakryć ściereczka i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Nie wiedziałam co zrobić na kolację i powstały, takie zawijane bułki. Tym czasem, zostawię Wam przepis na te, ze szpinakiem. Tak przygotowane bułeczki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę, podsypaną mąką. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Zostawić na 15 minut do napuszenia. Na wierzch wyłożyć po połowie farszu.