Przepis na keks makowo-migdałowy znalazłam w notatkach mamy. I chociaż ta nazwa kompletnie nie zgadza się z moim wyobrażeniem ciasta zwanego keksem – bo ten powinien być napchany bakaliami – to skład tego ciasta jest tak bogaty, że w sumie może zostać keksem 😉 Keks makowo-migdałowy jest wilgotny i przepyszny – idealny na święta . Spróbujcie koniecznie 😊 Uwaga: szklanka 200 ml 5 czubatych łyżek mąki tortowej 4 duże jajka 2 średnie marchewki (250 g) 1 czubata szklanka mielonych migdałów 1 ½ szklanki mielonego maku 1 średnia pomarańcza 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Marchew trę na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/keks-makowo-migdalowy/